17 juni 2012

en liten kort semester

Snart semester. Vet inte vilket som är bäst - längtan efter semestern eller själva ledigheten. Men att sitta på en bänk och spana ut över Medelhavet och fundera över praktiskt taget ingenting - det är värt att längta till.















Själv har jag grämt mig lite över att jag i år inte ska ha flera veckor i rad och lite lättsinnigt kunna strö någon vecka än här och än där. Men så ser jag att nya forskningsrön visar att det inte alls är så lyckat med en massa semesterveckor i rad.  Det finns helt enkelt ingen forskning som visar att långa semestrar är bättre för hälsan och välbefinnandet. Till och med kan det vara så att man blir stressad av att ha semester. Ni vet allt som ska göras innan ledigheten och alla förväntningar och må bra-krav och traditioner som ska uppfyllas när de jobbfria dagarna väl är där.

Så då får det räcka att spana ut över Kattegatt till exempel. Dit kan man ta sig lite snabbt.





















Allra kortaste semestern kan man ju ha bara lite slött i vilstolen. Se där! Ingen lång och krävande semester som ändå ger tveksam, eller ingen, effekt på välbefinnandet under resten av året. Egentligen går det bra att jobba från vilstolen faktiskt. Så varför krångla med semester?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar